Kerstpakket van eigen grond

Nieuw: een bijzonder lekker en mooi kerstpakket van onze tuin! Alex en Saskia hebben een pakket samengesteld van eigen handgemaakte producten. Er zijn slechts 12 kleine en 5 grote pakketten beschikbaar, je kunt nu alvast je pakket bestellen.

Meer lezen over “Kerstpakket van eigen grond”

Meewerkdag op zondag 27 november!

Het is herfst, tijd voor leuke tuinklussen! Op zondag 27 november van 11 tot 16u gaan we daarom de handen fijn uit de mouwen steken. Vele handen maken immers licht werk. Geen tuinervaring? Geen probleem! Samen met Alex, Saskia en gezellige vrijwilligers kun je lekker buiten aan de slag op de mooiste groentetuin.

Wij zorgen voor koffie&thee en taart&lunch van eigen grond.

Klussen waar we mee aan de slag willen: bouwen en ophangen van vogelkastjes, knotten van wilgen, terug zetten van bramen en sleedoorn, schoonmaken van de kassen.

Aanmelden hoeft niet, maar is voor ons wel handig voor de voorbereiding. Geef via tuinderij@devoedselketen.nl door of je van plan ben te komen.

Agro-ecologie voor tuinders

6 maandagen
Data 2023: 30-01, 06-02, 13-02, 20-02, 27-02, 06-03
Kosten: € 650,- ex btw, meld je aan door een mailtje te sturen naar tuinderij@devoedselketen.nl Leden van CSA Netwerk NL betalen € 550 ex btw.

Jaar na jaar merken we als tuinders dat het klimaat verder opwarmt, en extreem weer steeds vaker voorkomt.

Leer hoe je maatregelen kunt nemen om je tuin veerkrachtiger en beter bestand tegen extreem weer, droogte, hitte, en veel regen in eens. Leer hoe je de onrkuiddruk, en plaagdruk omlaag kunt brengen, zodat je meer tijd en energie overhoudt om je tuinplanning te volgen.

Meer lezen over “Agro-ecologie voor tuinders”

Zaterdag 10 september: Open Dag

Wannneer: zaterdag 10 september
Tijd: van 13.00 tot 17.00
Waar: Pallande 1, Oirschot

Kom kennismaken met ons, de tuinders, met het bedrijf. Kijk hoe je als klant lid kan worden, hoe het werkt en wat je kan verwachten en welke cursussen we in de planning hebben staan. Bekijk de tuin en stel vragen over onze manier van werken en idealen onder het genot van een hapje en drankje.

Met:

  • Rondleiding om 14.00 en 16.00
  • Proeverij: lekkere hapjes van de groenten van het seizoen
  • Marktkraam: natuurlijk zijn onze groenten ook te koop zodat je met een goed gevulde tas met verse groenten en fruit weer naar huis kan. Daarna verkopen we divers plantgoed zoals kruiden, en andere leuke planten.

Rijst met cherrytomaten en boontjes

In de zomermaanden is er altijd veel afwisseling in de pakketten en veel van de typische zomer gewassen, zoals tomaten en sperzieboontjes. Deze zijn bijvoorbeeld erg lekker in deze zomerse maar vullende rijstschotel.

De ingrediënten zijn per persoon, aanpassen naar behoefte. Afhankelijk van de samenstelling van het pakket kan je de cherrytomaten prima vervangen voor trostomaat, en de bosui voor gewone ui of prei.

Meer lezen over “Rijst met cherrytomaten en boontjes”

Afgelast: 25 juni: open dag & afhalen Solid

Door een vertraging in de levering moeten we de Solid afhaaldag én de open dag helaas af lassen.

Heb je besteld? Dan nemen we persoonlijk contact met je op voor een afhaal afspraak. Voor de open dag zoeken we een nieuwe datum – binnenkort hoor je hier meer over.

Meer lezen over “Afgelast: 25 juni: open dag & afhalen Solid”

Soil Food Web Summerschool: Workshops voor een gezonde bodem in theorie en praktijk

Een gezonde bodem is de basis voor een goede tuin of boerderij – maar hoe bereik je dat door het inzetten van het bodemleven, en hoe monitor je dat vervolgens met gebruik van de microscoop. Birgit Albertsmeier van Rijke Bodem organiseert deze zomer en najaar een serie workshops en lezingen over het onderwerp – ga voor meer informatie en aanmelden naar https://www.rijkebodem.eu/nl/cursussen/soil-food-web-summerschool

Meer lezen over “Soil Food Web Summerschool: Workshops voor een gezonde bodem in theorie en praktijk”

Tot 20 mei: bestel ook solidair met Solid

Dit jaar steunt Tuinderij de Voedselketen de jaarlijkse campagne van Solid.Europe. Solid.Europe verkoopt Europese producten via een zo kort mogelijke keten – zonder tussenpersonen en grote bedrijven. Zo kunnen boeren, arbeiders en producenten maximaal profiteren. En stimuleren we een ecologische en rechtvaardige wereld.

Meer lezen over “Tot 20 mei: bestel ook solidair met Solid”