Agenda

jun
4
za
Workshop Agro-Forestry @ Tuinderij de Voedselketen
jun 4 @ 10:00 – 16:00
Workshop Agro-Forestry @ Tuinderij de Voedselketen
Locatie    Tuinderij de Voedselketen, Oirschot [NB]
Data          4 juni, 18 juni, 2 juli
Tijden      10.00 – 16.00 uur
Kosten    300,- ex btw
Voor boeren en tuinders of grondeigenaren die geïnteresseerd zijn in de de mogelijkheden van Agro-Forestry op hun land.
In deze korte cursus leer je de voordelen van landbouw met bomen, en hoe je deze in verschillende situaties kunt toepassen. Je leert welke opties passen bij jou bedrijf en bespreekt opties voor akkerbouw, tuinbouw, veehouderij en mengvormen. Voor elke situaties zijn er allerlei opties, welke bomen kun je kiezen, waar moet je rekening mee houden bij de aanplant? Welke afstanden houdt je aan tussen de rijen, en in welk richting plant je de rijen?
Tijdens de workshops maak je in werkgroepen een ontwerp voor je eigen situatie, zodat je deze zomer naar huis gaat met een mogelijke opzet voor landbouw met bomen op jouw bedrijf, of toekomstige bedrijf. Precies op tijd om bomen te bestellen die komend najaar de grond in kunnen.
De workshop is in principe open voor alle professionals, zoals bijvoorbeeld rentmeesters, landschapsbeheerders of beleidsmakers. Bij te veel aanmeldingen gaan agrariërs voor.
jun
25
za
Open dag & afhalen Solid @ Tuinderij de Voedselketen
jun 25 @ 14:00 – 17:00
Open dag & afhalen Solid @ Tuinderij de Voedselketen

De Voedselketen is dit jaar afhaalpunt voor de jaarlijkse campagne van Solid Europe. Omdat het een mooi moment is om ook de tuinderij te laten zien, combineren we dat met een kleine open dag.

Wat kan je verwachten

Van 14.00 – 17.00 kan je langs komen op de tuinderij. Er is dan de mogelijkheid om even te komen kijken, kennis te komen maken, vragen te stellen, en natuurlijk om je bestelling van Solid op te komen halen.

Mini-markt: tijdens de open dag is er de mogelijkheid om verste groenten van de tuinderij te kopen, sap uit de boomgaard, en plantjes zoals lekkere door dragende aardbeien en Taunton’s Kale – een overblijvende koolplant zoals de Eeuwige Moes.

Rondleidingen: om 14.30 en 16.00 doen we een rondleiding over de tuinderij waar je alles te weten kan komen over onze manier van werken, opzet van de tuinderij en de rol van de bodem en biodiversiteit in onze manier van werken.

Solid in het kort

Solid is een jaarlijkse campagne waarmee we heel direct toffe producenten uit Europa willen ondersteunen. Door rechtstreeks producten af te nemen van deze coöperaties, kan lokaal maximaal geprofiteerd worden van de opbrengst. Hiermee injecteer je direct in de nieuwe economie en voer je actie door bewust te kopen.

  • Bestellen kan nog tot 20 mei.
  • Wil je de bestelling op 25 juni bij ons afhalen? Kies dan voor afhalen in Oirschot.
  • Op 25 juni staat de bestelling van 14 – 17 voor je klaar.
%d bloggers liken dit: