Spaghetti pompoen met tomaat en prei

2 minuten leestijd

Deze week vinden de midden pakketten een aparte pompoen in het pakket – de spaghetti pompoen. De naam geeft al aan wat er apart aan is – het vruchtvlees valt na koken in draden uit elkaar.

Omdat het vruchtvlees de textuur van spaghetti heeft wordt het wel gebruikt als vervanging van pasta. Omdat de pompoen niet een erg uitgesproken smaak heeft is dit goed te doen, en vrij makkelijk te combineren met de meeste pasta sausen. Met name in pasta bolognese is dit goed te gebruiken.

Maar de pompoen is ook goed te gebruiken als toevoeging in sauzen, en omdat de schil vrij stevig is (en dus ook niet eetbaar) kan hij ook goed gevuld worden in de oven.

Hieronder een recept dat ik er zelf mee maakte. De hoeveelheden zijn voor ongeveer 2 personen.

Ingrediënten

  • Spaghetti-pompen – een helft
  • Prei – 1 stuk
  • Tomaten – 3 á 4 stuk
  • Bulgur
  • Knoflook
  • Peper en zout

Bereiding

Snijdt de pompoen door de helft, en afhankelijk van de grootte nog een keer in half. Doe de stukken in een pan met water en breng aan de kook. Na ongeveer 20 minuten is de pompoen gaar, met een vork kan je controleren of het inderdaad goed is. Giet af en zet even in koud water. Neem een vork en schraap hiermee het vruchtvlees uit de schil. Breng op smaak met wat olie, peper en zout.

Snijdt de prei in ringen, en de tomaat in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan, en voeg daar de knoflook en prei aan toe. Als de prei gaar begint te worden voeg je de blokjes tomaat en de spaghetti pompoen toe. Bak nog even op tot de tomaat zacht begint te worden en dien op met de bulgur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: