Spruitjes met kastanjes

1 minuten leestijd

Spruitjes kent iedereen wel – gekookt naast de aardappels en een stukje vlees(vervanger 😉 ) met een sausje. Maar wist je dat je veel meer kan met deze grappige groene kooltjes, zoals in dit recept met kastanjes en ketjap.

Ingrediënten

  • Kastanjes
  • Spruitjes
  • Ketjap
  • Suiker

Bereiding

Maak kruisjes in de kastanjes zodat ze open kunnen splijten, pof ze kort, als je geen houtkachel hebt gewoon even in een koekenpan op t fornuis, gaat heel snel, 3 minuten ofzo… Als de schillen opensplijten kun je ze van t fornuis halen en af laten koelen en daarna pellen. De kastanjes in grove stukken van bijna een cm dik snijden.

Nu ga je de spruiten bakken in een pan of wok. In gewone olie, niet olijf. Ik bak t liefst tot de spruiten lekker zacht worden, als ze zo ongeveer gaar zijn kun je de kastanjes erbij doen. Na een minuutje gooi je er een scheut ketjap/sojasaus bij, en een paar eetlepels (riet)suiker die je laat karameliseren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: